KAP: Sjutra potpisivanje novog ugovora između Vlade i En Plus grupe

Bez autora
May 12 2010

Dugo najavljivani ugovor o poravnanju između crnogorske vlade i većinskog vlasnika KAP-a, En Plus grupe, biće sjutra potpisan u Vladi. Ugovor će potpisati crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović i predstavnik En Plus grupe Vladimir Slovljev, predstavnici Kombinata aluminijuma i Rudnika boksita iz Nikšića. Detalji ugovora biće objavljeni tokom potpisivanja, a za sada je izvjesno da ruska En Plus grupa više neće biti većinski vlasnik. Takođe, poznato je i da će crnogorska Vlada vratiti u upravljanje Kombinatom, pošto će preuzeti polovinu akcija pomenute kompanije, kao i najmanje jedno mjesto u odboru direktora. Vlada će tako imati mogućnost da stavi veto na sve ključne odluke u Kombinatu. Ugovor predviđa sređivanje finansija i povećanje sadašnje prepolovljene proizvodnje, za šta Vlada treba da obezbijedi državne garancije u iznosu od 135 miliona eura.

KAP: Sjutra potpisivanje novog ugovora između Vlade i En Plus grupeDugo najavljivani ugovor o poravnanju između crnogorske vlade i većinskog vlasnika KAP-a, En Plus grupe, biće sjutra potpisan u Vladi, piše Pobjeda.

Prema saznanjima tog lista, ugovor će potpisati crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović i predstavnik En Plus grupe Vladimir Slovljev, predstavnici Kombinata aluminijuma i Rudnika boksita iz Nikšića. Detalji ugovora biće objavljeni tokom potpisivanja, a za sada je izvjesno da ruska En Plus grupa više neće biti većinski vlasnik. Takođe, poznato je i da će crnogorska Vlada vratiti u upravljanje Kombinatom, pošto će preuzeti polovinu akcija pomenute kompanije, kao i najmanje jedno mjesto u odboru direktora. Vlada će tako imati mogućnost da stavi veto na sve ključne odluke u Kombinatu.

Ugovor predviđa sređivanje finansija i povećanje sadašnje prepolovljene proizvodnje, za šta Vlada treba da obezbijedi državne garancije u iznosu od 135 miliona eura.

Odgovarajući na pitanje hoće li Vlada moći da se "nosi" sa predstavnicima ruskog vlasnika, iza koga stoji biznismen Oleg Deripaska, Pobjeda podsjeća da je ministar Vujović početkom godine kazao da će ona preko svojih predstavnika u odboru direktora i skupštini akcionara voditi računa o interesima države u ovom aranžmanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik